Beton ciré over tegels.

Misschien wel de meeste gestelde vraag van de afgelopen periode, we zetten een aantal dingen op een rijtje:

Het is belangrijk om de tegels – tegelwerk goed te controleren op scheuren en ook te kijken of alle goed vast zit. Is dat allemaal in orde? dan is u tegelwand geschikt.

Heeft u een tegel los of toch scheuren of barsten?
Dan is deze ondergrond instabiel en moeten de loszittende tegels verwijderd worden.
De muur kan dan vervolgens via onderstaande stappen voorbereid worden.

De ondergrond moet schoon gemaakt worden, goed ontvet zijn en vervolgens droog zijn.

Omdat het belangrijk is dat er een goede hechting is, dient men voorstrijkmiddel voor niet zuigende ondergrond te gebruiken Schonox SHP (klik hier) en goed te laten drogen.

Kimband dient aangebracht te worden in alle binnenhoeken en de staande en liggende hoek in de natte ruimte. (klik hier) 
Ook hier wil je de hechting bevorderen en dient de kimband na droging voorgestreken te worden met een voorstrijkmiddel zoals eerder genoemd.

Mocht het nodig zijn of indien gewendst de buitenhoeken voorzien van aluminium of RVS hoeksperen, tips is om geen ijzer te gebruiken.

Breng een dunne laag van ongeveer 1 mm cementmortel aan, zoals Ardex R1, dat kan je in de bouwmarkt krijgen, maar wij verkopen het ook op aanvraag.

Plak in de mortel het wapengaas van 1 meter breed (klik hier) en overlap de hoeken met minimaal 10cm voor een sterke ondergrond.

Smeer het gaas nu af met cementmortel Ardex R1 (in een laagdikte van circa 3 mm) ,smeer zo vlak mogelijk (behangklaar) en laat drogen.

Als de mortel droog is, bij voorkeur licht schuren (korrel 120) om eventuele oneffenheden te
verwijderen.

Controleer alles goed op oneffenheden. Is dit het geval, dan dient er een extra laagje aangebracht te worden om te voorkomen dat dit ook zichtbaar wordt in de Beton Ciré.

Is de uitvlaklaag in orde, dan kan gestart worden met het aanbrengen van onze Beton Ciré!

We kunnen ons voorstellen dat dit een flink aantal stappen zijn om te nemen, deze gebruiksaanwijzing is zo helder mogelijk in stappen opgemaakt. Mocht u alsnog vragen hebben dan kunt u een email sturen naar diana@maisonmansion.com . Voorzie u vraag zoveel mogelijk van foto materiaal zodat we een zo helder mogelijk beeld van de situatie krijgen.

Dank voor het lezen en wie weet tot gauw!

Met vriendelijke groet

Diana

MaisonMansion

0