Hoe krijg je een marmer effect

 

Hoe krijg je een marmer effect? nu laten we dit zien op een DIY project, maar dit is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld een tafelblad, stoelen of een muur. We hebben alle 7 Marmer tinten van Montana in onze webwinkel staan. Een aantal kleuren staan ook in de winkel in Nunspeet, wil je het zeker weten? neem even contact op.

Het is belangrijk te weten dat Montana al haar effect spuitbussen heeft afgestemd op hun kleurlijnen, zoals de matte Gold serie met ruim 200 kleuren of de Black serie met 186 kleuren, wij voeren ze overigens allemaal in onze webwinkel.

De spuitbussen zijn geschikt voor binnen en voor buitengebruik. Heb je een DIY project, let er dan toch even op, dat je wellicht even 1 van de primers van Montana mee besteld of aankoopt. Het geeft een betere hechting en de kleur of effect spray die erna komt, geeft een mooier geheel.

DIY boekenstapel tot nachtkastje

In heel veel kringloopwinkels vind je nog oude boeken die voor weinig op de plank staan. Een goede lijm is ook belangrijk, wij hebben overigens een alles lijm mocht je alles in 1 keer aan willen schaffen. De boeken worden per stuk gespoten voor ze gelijmd worden. Je kan natuurlijk ook de Montana lijm (ADHESIVE TECH) gebruiken.

Hier is de kleur White Pure gebruikt uit de Gold serie, je spuit boek voor boek en als ze droog zijn, dan lijm je ze op elkaar. Wacht nog even met de marmer look! die komt als laatste.

Zorg voor voldoende ventilatie, spuit buiten of in een grote doos die je op zijn kant zet , om zweven van dampen met kleurpigmenten te voorkomen.

Als je stapel goed droog is dan komt de marmer spuitbus er aan te pas, uiteraard kleur naar smaak. Je zult verbaasd staan hoe realistisch effect dit zal geven. Mijn tip is om dit eerst te oefenen op een stuk karton of hout, zodat je even weet hoe het werkt, het is een verassend makkelijk product met een geweldige look.

Bij dit project is de Marmer kleur Zilver  gebruikt. Let op dat je de spuitbus over je hele project heen en weer sprayed. Zodat je het beste resultaat bereikt, laat heel goed drogen!

 

Heel veel plezier en voor shoppen klik hier, voor vragen mag je altijd onze homepage aanklikken en dan de whatsap, bovenste optie in het menu.

0