Zo maak je roest effecten

Roest effect maken met spuitbussen geeft niet alleen een te gek effect, maar het is ook heel erg leuk om te doen. Of het nu om een DIY project gaat of een item dat je vaker gaat gebruiken, zoals een lamp op je bureau, het kan allemaal. Deze spuitbussen zijn geschikt voor binnen en buiten. Klik in dit blog de artikelen aan voor meer product informatie of om het te kopen.

Wat heb je nodig:

Voor een DIY project:

Heb je een project wat je gaat gebruiken en daarom veel wordt belast? Dan zijn de stappen als volgt:

 

Hoe ga je te werk

Als je alles ontvet en opgeschuurd hebt (en indien nodig ook voorzien van de primer) dan begin je met de Roest spuitbus Bruin. Tegen de tijd dat je alle items hebt gespoten zal het droog genoeg zijn om te starten met de effecten die je aanbrengt met de Roest spuitbus Oranje Bruin.

Je spuit de Roest Oranje Bruin hier en daar voor een organisch roest effect. Het is dan net of het in de regen heeft gestaan en verroest is geraakt. Uiteraard heeft iedereen een andere smaak. Laat het een nachtje goed drogen.

Wil je het item gaan gebruiken en liever geen krassen? Breng dan de eerder genoemde Montana Vernis aan. Een vernislaag beschermd de kleuren en tegen krassen. Wij raden zelf de matte versie aan en misschien de satin versie om het mooiste roest effect te geven.

Als je de droogtijd niet meerekent dan zijn dit klusjes van een half uurtje. Ventileer goed of spuit in een op zijn kant gezette grote doos. Dit om het verspreiden van nevel met kleurpigmenten tegen te gaan.

 

 

Heel veel plezier en voor shoppen KLIK HIER. Voor vragen mag je altijd onze homepage aanklikken en dan de WhatsApp (bovenste optie in het menu).

0