Kozijnen verven tips

Kozijnen verven is vaak een klus die lang uitgesteld wordt, net zoals het verven van een trap. Maar als het dan gedaan is, is het resultaat vaak sfeerbepalend. Of je het nu voor binnen of buiten gebruikt, onze Deur & Kozijnverf is voor beide geschikt. Nou weet ik dat veel mensen ook graag aan de slag gaan met Krijtverf of de All in 1 op hun kozijnen. Haal je tips uit dit blog waar mogelijk, maar hou de eigenschappen van die verflijnen goed in de gaten. De eigenschappen vind je in de product informatie van het betreffende product. In dit blog houd ik het bij de Deur & Kozijnverf, aangezien deze er speciaal voor bedoeld is.

Kozijnen verf klaar maken

Dat klinkt soms makkelijker gezegd dan gedaan. De helft van alle kozijnen is prima in orde en kan je zo aan de slag met het stappenplan, zoals omschreven in de productomschrijving in de webwinkel. We hebben echter ook te maken met houtrot, beschadigingen of afgebladderde verf. Dit moet eerst goed behandeld worden, voor je überhaupt aan een stappenplan begint. Geen hatseflats in dat geval. Afgebladderde verf moet eerst goed verwijderd worden, al dan niet met de Superafbijt (KLIK HIER). Houtrot en het opvullen kan je aanpakken met (KLIK HIER) en beschadigingen eerst opvullen met (KLIK HIER) of (KLIK HIER). Als je dat allemaal gedaan hebt, dan kan je aan de slag met het stappenplan.

Overweldigd? Niet zijn ! Bedenk dat je kozijnen echt nog jaren mee moeten en veel te maken hebben met zon, vocht, kou en het werken van het hout. Het is echt een deel van het huis wat je vaak niet opvalt, maar enorm belast wordt. Buitenkozijnen helemaal! dus een goed plan, de tijd nemen en de juiste producten dan komt het helemaal in orde.

Tips voor het verven

Een tip voor de knoeiers onder ons 😉 A. plak heel goed af en B. zeep je raam in met groene zeep. Mocht je toch spetters hebben, dan zijn die heel makkelijk te verwijderen.

Gebruik een ronde kwast voor je kozijnen. Voor een extra smooth resultaat, rol je verf nog even na met een rolletje (KLIK HIER). Gebruik altijd 2 lagen verf. Tussen de lagen niet vergeten op te schuren met het schuurblokje (KLIK HIER), zoals vermeld in het stappenplan.

Start bij de hoekjes en de randje en doe daarna pas de andere delen van het kozijn.

Klik even verder naar de categorie Afplaktape (KLIK HIER) en bestel een rolletje Extra sterke tape mee. Je zult zien dat het je veel ongemak gaat helpen voorkomen.

Succes!

0