Deze pagina wordt binnenkort bijgewerkt.

I.v.m. de komende uitbreiding en een ander magazijn, maken we tijdelijk gebruik van DHL. Dit zal binnenkort veranderen en dat plaatsen wij hier dan op de pagina.

Wij hebben geen 24 uur verzendservice, in de nabije toekomst is dat wel het streven, als we gebruik gaan maken van het nieuwe magazijn. Heeft u haast met een product? belt u even van voor u besteld. Als u belt, heeft u direct de persoon aan de telefoon die zicht heeft op de voorraden of te mixen kleuren.

Als u een order plaatst, ontvangt u een email ter bevestiging en een betalings bevestiging. Beide zijn van een ander systeem. Email 1 komt van ons systeem, email 2 van de betaalservice, heeft u niets ontvangen? kijk eens in de SPAM box of de ongewenste email. Tevens raden we aan af en toe even uw account gegevens na te lopen. Soms staat er een letter in het emailadres verkeerd, staat de postcode niet goed of mist er een telefoonnummer. Als u account goed staat, is er directe verbinding met u bestelling. Na het verzenden ontvangt u van (op dit moment) DHL uw track en trace en vanuit ons systeem een email dat wij uw bestelling hebben afgerond.

Door de enorme toestroom van bestelling op bepaalde producten, kan het zijn dat we later zijn met verzenden dan gewenst. Wij doen ons best, maar we zijn momenteel bezig met de uitbreiding, dit omdat we de groei graag goed willen opvangen. Excuses als het nog niet helemaal vlekkeloos verloopt, maar we doen ons best. U bent altijd vrij om even te bellen voor informatie, de messenger chat en de whatsapp zakelijk, zijn niet voor vragen over bestellingen.

Geen mogelijkheid te bellen? vult u dan het contactformulier in op de contactpagina.

 

 

Loading...
0