Bijgewerkt op 20 april 2020

Extra uitleg i.v.m. de Corona maatregelen

Dit is een aanvulling op onderstaande tekst. De Corona tijd is een rare tijd. Helaas geeft dat een lastige situatie voor de voorraad, omdat een aantal producten uit het buitenland komen of bepaalde producten zelf aangemaakt moeten worden. Het is moeilijk gebleken alles in een constante flow binnen te krijgen. We doen ons best, maar we hebben al producten gehad die tijden even niet te leveren waren. De basis van verf bestaat uit een flink aantal grond stoffen en dat allemaal samen binnen laten komen in een fabriek is ook een uitdaging. Doordat veel mensen klussen zijn er meer bestellingen. We mogen alleen geen extra mensen aannemen. We hebben de ruimte er niet voor, maar ook in de fabriek kunnen niet meer mensen aan de machines. Iedereen werkt naar beste kunnen, maar verwacht geen supersnelle leveringen. Uiteraard zijn er soms voor spoedklussen uitzonderingen te maken, maar dat gaat alleen in overleg. Verpakken gaat ook met een bepaald aantal mensen. De afstand die we moeten bewaren is hier een uitdaging, omdat we ook iemand aan de mengmachine hebben. Gelukkig is dat over niet al te lange tijd, verleden tijd. Maar tot die tijd werken we hard en vragen we u om geduld . Zie onderstaand wat wij eerder al plaatste . Door nu 7 dagen in de week te werken denken we de achterstanden in te lopen.

Overgang magazijn

I.v.m. de komende uitbreiding en een ander magazijn maken we tijdelijk gebruik van DHL. Dit zal binnenkort veranderen en dat plaatsen wij hier dan op de pagina.

Wij hebben geen 24 uur verzendservice. In de nabije toekomst is dat wel het streven, als we gebruik gaan maken van het nieuwe magazijn. Heeft u haast met een product? Belt u even voor u besteld. Als u belt heeft u direct de persoon aan de telefoon die zicht heeft op de voorraden of te mixen kleuren. De overgang naar het nieuwe magazijn stond op 31 maart als deadline, maar door wat er momenteel allemaal gebeurd met Corona is alles vertraagd.

Als u een order plaatst

Als u een order plaatst ontvangt u een email ter bevestiging en een betalings- bevestiging. Beide zijn van een ander systeem. Email 1 komt van ons systeem en email 2 van de betaalservice. Heeft u niets ontvangen? Kijk eens in de SPAM box of de ongewenste email. Tevens raden we aan af en toe even uw account gegevens na te lopen. Soms staat er een letter in het emailadres verkeerd, staat de postcode niet goed of mist er een telefoonnummer. Als u account goed staat is er directe verbinding met u bestelling. Na het verzenden ontvangt u van (op dat moment) DHL uw track en trace en vanuit ons systeem een email dat wij uw bestelling hebben afgerond. Soms ziet u dat uw pakket is aangemeld bij DHL, maar nog niet is ingescand. De depots werken hard, maar kunnen de aanvraag niet altijd direct verwerken. Daardoor kan inscannen iets langer duren, vanuit ons DHL hier plaatselijk wordt hier aan gewerkt.

VERTRAGING

Door de enorme toestroom van bestelling op bepaalde producten, kan het zijn dat we later zijn met verzenden dan gewenst. Wij doen ons best, maar we merken soms (onvoorspelbare) pieken in producten. Soms als ik een post plaats op Facebook wordt deze zo goed opgepakt, dat mensen massaal 1 kleur bestellen , van wat ik liet zien. Maar in elke kleur gaan soms 8 kleuren pasta/kleurpigmenten. Die kunnen ook opraken of men besteld ineens allemaal 500 ml, terwijl het voorheen 1 liter was en wij die wel ruim op de plank hadden. Verf en met name als je zoveel aanbiedt, laat zich niet altijd voorspellen. Excuses als het nog niet helemaal vlekkeloos verloopt, maar we doen ons best. U bent altijd vrij om even te bellen voor informatie, LET OP! de messenger chat en de whatsapp zakelijk, zijn niet voor vragen over bestellingen.

Contact moment

Geen mogelijkheid te bellen? vult u dan het contactformulier KLIK HIER in op de contactpagina, wij geven hier de voorkeur aan. De mensen in het magazijn nemen de telefoon momenteel op ivm de Corona maatregelen intern. Als zij aan de telefoon zijn, kunnen zij op dat moment niet inpakken. Mailmomenten zijn zelf in te plannen. Belt u en krijgt u geen gehoor, bel dan nog eens terug, wij hebben geen wacht toon en gebruiken geen voicemail , gelieve niet buiten de beltijden te bellen.

Kosten verzenden

De verzendkosten zijn momenteel lager € 5,95 voor Nederland , boven de 75 euro gratis verzenden. Voor Belgie € 11,95 , boven de 100 euro gratis verzenden.

Loading...
0