Bijgewerkt op 25 Juni 2021

Aangepaste verzend en ophaal dagen

Whats app zakelijk kan via het venster op homepage van deze webwinkel voor verfadvies.

 

 

Verzenden MaisonMansion

Wij zijn een klein bedrijf met een steeds groter groeiend team, maar ook voor ons gelden de regels van afstand houden. Wij halen nooit verf van de plank, wij mengen elk blik met de hand, geven het zelf een etiket en verpakken alles zelf. Dit doen we met veel zorg en aandacht.De persoonlijke aandacht is voor ons belangrijk, daarmee onderscheiden we ons, maar dat neemt met zich mee dat wij nimmer aan 24 uurs verzendingen doen.

Iedereen werkt naar beste kunnen, maar verwacht geen supersnelle leveringen. Uiteraard zijn er soms voor spoedklussen uitzonderingen te maken, maar dat gaat alleen in overleg.

Op maandag 28 Juni begint de grote verhuizing van ons oude pand naar het nieuwe pand. Die dag zijn we gesloten, we hopen dat we dinsdag direct de zendingen kunnen hervatten. We hebben ook een technisch team klaar staan voor de machines en computers.

Contact over een pakket?  liefst via de mail klantenservice@maisonmansion.com , zodat wij het antwoorden kunnen inplannen en door kunnen gaan met inpakken en zsm pakketten verzenden.

 

Als u een order plaatst

Als u een order plaatst ontvangt u een email ter bevestiging en een betalings- bevestiging. Beide zijn van een ander systeem. Email 1 komt van ons systeem en email 2 van de betaalservice. Heeft u niets ontvangen? Kijk eens in de SPAM box of de ongewenste email.

Wij raden aan een account aan te maken bij het bestellen, zodat u zelf inzage heeft in uw bestelling en ook kan nakijken of iets al onderweg is en of u email adres juist is.  Als u account goed staat is er directe verbinding met u bestelling. Na het verzenden ontvangt u van  DHL uw track en trace en vanuit ons systeem een email dat wij uw bestelling hebben afgerond.

Soms ziet u dat uw pakket is aangemeld bij DHL, maar nog niet is ingescand. De depots werken hard, maar kunnen de aanvraag niet altijd direct verwerken. Daardoor kan inscannen iets langer duren, vanuit ons DHL hier plaatselijk wordt hier aan gewerkt. Soms staat een pakket meerdere dagen in een bepaald depot. Dit is niet iets wat door DHL komt, maar dat is een wereldwijd probleem, mensen kopen nu meer online en soms zitten ze aan een tax met het aantal pakketten die weg kunnen die dag.

 

Contact moment

Geen mogelijkheid te bellen? vult u dan het contactformulier KLIK HIER in op de contactpagina, wij geven hier de voorkeur aan. De mensen in het magazijn nemen de telefoon momenteel op ivm de Corona maatregelen intern. Als zij aan de telefoon zijn, kunnen zij op dat moment niet inpakken. Mailmomenten zijn zelf in te plannen. Belt u en krijgt u geen gehoor, bel dan nog eens terug, wij hebben geen wacht toon en gebruiken geen voicemail , gelieve niet buiten de beltijden te bellen.

Kosten verzenden

De verzendkosten zijn  € 5,95 voor Nederland , boven de 75 euro gratis verzenden. Voor Belgie € 11,95 , boven de 100 euro gratis verzenden.

Loading...
0