Bijgewerkt op 25 november 2020

Verzenden MaisonMansion

Gezien de situatie m.b.t. Corona en de feestdagen, is het bij DHL (en andere koeriers)  weer druk. Hierdoor kan het voorkomen, dat het langer duurt voordat je bestelling door DHL bezorgd wordt. Wij doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk te verwerken en aan DHL over te dragen, maar wij hebben helaas geen invloed op de vertraagde levertijd van DHL. Houd via track & trace in de gaten wanneer je je bestelling kunt verwachten. Heb je nog geen track & trace ontvangen, maar wel een orderbevestiging, wacht dan even rustig af, totdat wij je bestelling verwerkt hebben.
We raden je dus aan om op tijd te bestellen!

Helaas is Corona een feit in ons leven en ondanks dat veel mensen dat lastig te begrijpen vinden, hebben wij hier als bedrijf dagelijks mee te maken. Productielijnen hebben vertraging omdat er minder mensen op de werkvloer van een fabriek mogen, of orders naar ons toe doen er langer over. Douane clearings lopen momenteel wereldwijd ernstige vertragingen op, bijna elk bedrijf wat nu in deze tijd verkoopt, heeft hier mee te maken.

Iedereen werkt naar beste kunnen, maar verwacht geen supersnelle leveringen. Uiteraard zijn er soms voor spoedklussen uitzonderingen te maken, maar dat gaat alleen in overleg. Verpakken gaat ook met een bepaald aantal mensen. De afstand die we moeten bewaren is hier een uitdaging, omdat we ook iemand aan de mengmachine hebben.Ons team werkt keihard door en vragen we u om geduld, wij hebben geen 24 uur service in onze webshop, dit hebben wij ook in al die jaren nooit gehad .

 

Als u een order plaatst

Als u een order plaatst ontvangt u een email ter bevestiging en een betalings- bevestiging. Beide zijn van een ander systeem. Email 1 komt van ons systeem en email 2 van de betaalservice. Heeft u niets ontvangen? Kijk eens in de SPAM box of de ongewenste email.

Wij raden aan een account aan te maken bij het bestellen, zodat u zelf inzage heeft in uw bestelling en ook kan nakijken of iets al onderweg is en of u email adres juist is.  Als u account goed staat is er directe verbinding met u bestelling. Na het verzenden ontvangt u van  DHL uw track en trace en vanuit ons systeem een email dat wij uw bestelling hebben afgerond.

Soms ziet u dat uw pakket is aangemeld bij DHL, maar nog niet is ingescand. De depots werken hard, maar kunnen de aanvraag niet altijd direct verwerken. Daardoor kan inscannen iets langer duren, vanuit ons DHL hier plaatselijk wordt hier aan gewerkt.

VERTRAGING door actiedagen wereldwijd

Door de enorme aantallen reacties op de actie van vorige , kan het zijn dat we later zijn met verzenden dan gewenst. Fijn te weten dat u wellicht gebruik heeft gemaakt van de actie, het gevolg is echter dat u en vele andere tegelijk hebben gedaan. Dit is eerlijk gezegd boven verwachting geweest. Zoals eerder vermeld, werken we er hard aan dit op te lossen.  U bent altijd vrij om even te bellen voor informatie, LET OP! de messenger chat en de whatsapp zakelijk, zijn niet voor vragen over bestellingen.

Contact moment

Geen mogelijkheid te bellen? vult u dan het contactformulier KLIK HIER in op de contactpagina, wij geven hier de voorkeur aan. De mensen in het magazijn nemen de telefoon momenteel op ivm de Corona maatregelen intern. Als zij aan de telefoon zijn, kunnen zij op dat moment niet inpakken. Mailmomenten zijn zelf in te plannen. Belt u en krijgt u geen gehoor, bel dan nog eens terug, wij hebben geen wacht toon en gebruiken geen voicemail , gelieve niet buiten de beltijden te bellen.

Kosten verzenden

De verzendkosten zijn  € 5,95 voor Nederland , boven de 75 euro gratis verzenden. Voor Belgie € 11,95 , boven de 100 euro gratis verzenden.

Loading...
0