Diana’s Secret

Secret is een gelei achtige substantie in een 750 ml blik, net te dik om vloeistof te noemen, net te dun om structuur te geven. Dit product is helemaal glad en kan je mengen met 2 van onze producten, de muurverf of de krijtverf.

Bij het blik krijg je een roerhoutje, even wat roeren voor gebruik, goed koel bewaren en tijdens gebruik het blik niet te lang open laten staan. Mijn tip is om het over te gieten in een verfbakje KLIK HIER in de hoeveelheid die je denkt te gebruiken.

Het product zelf is reukarm , vrij makkelijk in gebruik en dient verwerkt te worden met een platte kwast voor het juiste effect. Voor kleine oppervlakte voldoet de rode platte kwast van staalmeester die in diverse maten door ons verkocht wordt bij de verniswas. Op muren raad ik 1 van de zachte blok kwasten aan, ook in het rood van Staalmeester. Je hebt die kwasten nodig om de gelei goed te verdelen over je project om je betonlook te krijgen.

Is het makkelijk?

Als je de stappen neemt die ik laat zien en uitleg kan iedereen dit bewerkstelligen. De ondergrond is van belang. Ook hier komt 1 van onze producten kijken, de muurverf, de krijtverf en ik heb ook een project laten zien op (dus niet! door) de deur en kozijnverf. Andere verfsoorten zijn niet getest en zijn voor eigen risico. Hoewel ik in onze verflijn geen probleem zou zien, maar moet het wel benoemen dat ik dat zelf niet gebruikt heb.

Mat of niet?

Het product zelf is wit zoals veel transparant opdrogende producten. Ook in het gebruik zie je de witte waas elke keer verschijnen, dit is goed! het is van zichzelf niet mat, maar hoe meer verf je er door mengt, hoe matter het wordt. Het is matter in gebruik als je het met krijtverf samen gebruikt, dan met onze muurverf. Beide hebben een andere samenstelling.  Voor de matste vorm werk je op krijtverf en met krijtverf.

Bescherming

De Secret geeft geen bescherming en is puur decoratief. Indien je het project veel gebruikt dient dit afgewerkt te worden.

Overschilderbaar

Secret geeft geen structuur en is na verloop van tijd over te schilderen. Kan ook gebruikt worden onder een overkapping, maar niet rechtstreeks buiten.

Mengverhouding

In onze lange testfase hebben we gemerkt dat dit product veelzijdig is en met verftechnieken leiden er meer wegen naar Rome. Echter raad ik aan de Secret en je kleur verf die je samen met dit gave product wilt gebruiken, naast elkaar te leggen. Uiteraard kan je het ook roeren, maar persoonlijk vind ik dat je dan minder controle hebt over de vaak zo lastige betonlook. Het moet vooral makkelijk zijn en dat kan. Bestel een verfbakje of inzet bakje mee en giet de producten naast elkaar. Er zijn 2 verhoudingen die het prettigste werken, onze tip is beide aan te maken op die manier voor het speelse effect in de betonlook.

1 deel verf – 3 delen Secret

1 deel verf – 5 delen Secret

Veel plezier! op onze Instagram @maisonmansion en op onze facebookpagina @maisonmansionrestylen heb ik al diverse soorten video’s gepost met een kleine sneak peek op het product.

 

Betonlook

Betonlook kan je met de Secret zeer goed nabootsen, let op de kleuren die je gebruikt. Ik heb in onze winkel een voorbeeld liggen met de Asterix krijtverf als ondergrond en een verhouding van 1:3 krijtverf Jezebel . Dat is vele malen witter dan als ik de verhouding zou gebruiken met 1:5 . Bij die laatste zou je dan meer de grijze Asterix er doorheen zien.

Gebruik een droge kwast om te wazen, de soorten zijn eerder benoemd. Veeg tussendoor je kwast af en toe droog. Heb je een te lichte of te donkere plek die je meer wilt uitwazen en je project is nog nat? smeer dan met je roerhoutje aan de top van je de haren van je kwast waar je mee uitwaast even iets Secret (niet dopen) en haal het over het project heen, Schuin kwastend zoals in de video’s om de gelei goed los te trekken en te dwingen tot de wazige look.

Veel plezier.

Groetjes Diana

0