De spuitbussen Montana Gold en Black, wat is het verschil?

Het is vaak een beetje zoeken, nu er 2 spuitbussen series zijn, welke het beste bij je past. De prijs is sowieso verschillend. De Montana Gold mat kost per spuitbus € 5,75 , maar heeft een staffel mogelijkheid. Dit betekend bij 6 tot 12 stuks, in een kleur naar eigen keuze, wordt de prijs € 4,60 per stuk. Neem je er 12 of meer? Dan zijn ze € 3,85 per stuk (dit wordt later deze week in de site gezet. Verrekening gaat automatisch en alleen geldig voor de Gold matte serie). De Montana Black kost € 3,80 per spuitbus.

Beide spuitbussen zijn mat en beide zijn 400 ml. Maar waar zit het verschil in? Dat is de samenstelling! Werk je met meerdere kleuren tegelijk op een project? Kies dan voor de Montana Gold. Bij de Montana Black moet echt de eerste laag super goed uitgehard zijn voordat de 2e laag erop kan. Doe je dit niet dan laat de toplaag los. Iets waar de Gold niet gevoelig voor is. Ben je bezig met een locker in 2 kleuren? Kies dan voor de Gold. Bezig met een tafeltje in 1 kleur? Dan is de Black prima. Echter als je van heel licht naar donker gaat of van heel donker naar licht, heb je soms 2 lagen nodig. Dat gaat dan makkelijker met de Gold dan met de Black.

Meer verschillen tussen de Montana Black en Montana Gold spuitbussen

Wanneer je een projectje hebt wat buiten gedaan moet worden, zoals een klein rekje, een bankje of een bistro setje, dan raden wij de Montana Black aan (maar om eerlijk te zijn kan de Goldserie er ook heel goed voor gebruikt worden). Deze is zeer geschikt ook voor ons heel winderige en soms koude klimaat. Er zit heel veel verschil in de manier van spuiten. De Montana Gold is prettig in gebruik en makkelijk voor mensen om mee om te gaan. De Black heeft veel meer kracht achter het spuitcapje staan. Voor degene die net beginnen, kan dat een overweging zijn om toch voor de Gold te kiezen.

Kleuren van de Montana series

Beide series hebben geheel eigen kleuren. Waar de Montana Gold op dit moment maar liefst  214 kleuren heeft. Heeft de Black serie er 187. De Gold heeft meer nuances, dit omdat het echt voor kunstenaars een veel gebruikt product is. De spuitbussen van de Black serie werden meer gebruikt door de graffity artiesten. Echter zijn wij bij Maisonmansion meer van het restylen in en om het huis.

Hoe maak je een keuze?

Dat is altijd persoonlijk. De Black heeft iets meer druk, maar ruikt minder. De Gold heeft een heel ander kleurenpalet. Beide hebben wel op oppervlaktes de Metaal primer, Universeel primer etc. nodig en kunnen beide afgewerkt worden met de vernissen. De keuze van budget kan een overweging zijn. Ik denk dat de belangrijkste, tenminste voor mij, het feit is dat de Black spuitbussen eerst laag voor laag moeten drogen. Niet iedereen heeft daar zin en tijd voor. Aan ieder is uiteraard de vrije keuze. Ze kunnen ook met elkaar gebruikt worden. De samenstelling van de basis is een technisch verhaal, maar is wel echt verschillend. Ik zou zeggen, probeer ze beide eens.

Er wordt momenteel hard gewerkt om beide categorieën up to date te krijgen. Hier vind je de MONTANA GOLD SPUITBUSSEN SERIE KLIK en hier vind je de MONTANA BLACK SPUITBUSSEN SERIE KLIK

Volg ons ook op onze Facebook pagina @Maisonmansionrestylen. Vergeet ons niet een like te geven!

Veel succes!

0