Wat zijn IOD stamps?

IOD staat voor Iron Orchid Design ‘het merk’ en stamps zijn stempels. Alleen niet zoals we gewend zijn op een blokje hout en dan stempelen. Dit zijn siliconen stempels die je in een set koopt. Zeer geschikt voor het verfraaien van meubels, muren, gordijnen, kleding , maar ook geschikt om te gebruiken voor o.a. taarten (foodsafe). Let wel op! Of je gebruikt het voor restylen of voor eten. Niet 1 stempel voor beide gebruiken.

Opbrengen met verf of inkt

Verf: Verf werkt prachtig met de IOD stamps. Bij het gebruik van verf raden we aan om een klein beetje uit te schenken om met een kleine roller zoals de All in 1 roller in te rollen.  Dit deel vergt wat oefening om het gevoel van de hoeveelheid te krijgen, zodat het genoeg is om je de indrukt te geven die je wilt zonder slordig te zijn. Hou ook rekening met het oppervlak dat je stempelt en de look die je probeert te krijgen.

Oefening baart kunst! Probeer het eerst eens uit op een stukje karton.

Inkt: De decorinkt en de meest andere inkten werken ook fantastisch met de IOD stamps. Inkt geeft fijnere details en heeft de neiging iets meer doorschijnend te zijn dan verf. Houd hier wel rekening met je project. We raden aan blanco stempelkussentjes te gebruiken om de inkt aan te brengen (één voor elke kleur) en er vervolgens het oppervlak van de stempel mee op te deppen.

Oppervlakken en toepassingen

Stof: Super leuk om te doen. Bijvoorbeeld op een gordijn een mooie rand aan de onderkant te geven. Ook op je spijkerbroek of rompertje van een baby kan het.  Decorinkt, Krijtverf en andere stofgeschikte media werken goed. Wij zijn van mening dat de ideale stof voor permanent wasbaar 100% katoen is. Mengsels en sommige andere natuurlijke vezels kunnen soms ook werken. Doe een kleine test om het zeker te zijn. Laat je nieuw gestempelde stof met de IOD stamp minimaal 24 uur drogen / uitharden en verwarm vervolgens met een strijkijzer op een hoge temperatuur voordat je gaat wassen.

Meubilair: Zowel geverfde als gebeitste meubels kunnen worden bestempeld. Dit is zelfs een van de meest voorkomende toepassingen van de decor stempels. Je kunt inkt of verf gebruiken.

Muren:  Geweldig om je muur mee aan te pakken, zeker iets wat we veelvuldig gaan laten zien. Een muur verfraaien is te gek. We hebben tenslotte de mooiste Muurverf en fantasie genoeg om jullie hier veel van te gaan laten zien.

Verzorging van de IOD stamp

De gemakkelijkste manier om de stempels te onderhouden en schoon te maken is om vochtige doekjes in de buurt te houden en te voorkomen dat het verf of inkt helemaal op het stempel oppervlak opdroogt. Als je tijd hebt, was ze dan af met milde zeep en warm water. Voor sommige media zal je merken dat je een stempelreiniger nodig hebt. Gebruik er één die veilig is voor duidelijke stempels. Na grondig gereinigd te hebben, plaatst je ze terug op de transparante achterkant voor opslag.

Notitie: ook te gebruiken met de Montana marker navulligen, direct daarna te reinigen. Ruime keuze in acrylverf kleuren. KLIK HIER voor het assortiment

Onderstaande foto is de stamp Barnwood planks, die weer terug komt in het assortiment en waarmee je dus een planken effect kan geven.

 

Loading...
0