Wax

witte wax, white wax, white was, maisonmansion

 

WAX

Wax is een product wat al heel erg lang in de schappen van winkels ligt, verkocht wordt online en bij vele al in de kast staat.
Maar het is ook vaak een product wat voor regelrechte nachtmerries zorgt, omdat sommige waxen moeilijk te verwerken zijn.
Probeer met een harde wax in een kleur maar eens 2 kastjes in een set , het zelfde te krijgen, dat is bijna onmogelijk.
Vele waxen staan al lang bij mensen op de plank, vaak al wat uitgedroogd met het plan het ooit nog eens te gebruiken. Niet wetende
dat je projecten waar wax op zit, toch regelmatig even moet behandelen met je wax. Even opfrissen of de kleur iets helderder krijgen.
Wax of wax is er in zoveel soorten van terpetijnwas (die voer ik zeker niet , alleen al vanwege de geur) tot paraffinewas, van krijtverf waxen tot microkristallijne.
In basis vaak hetzelfde, maar door de verschillende recepten, elke keer met een net wat andere look, of gebruikersvorm.
De ondergrond is van het grootste belang van de werking van je wax, gebruik je het om versleten delen van een houten item op te frissen ? of wil je het als een mooie
beschermlaag over je krijtverf of het kleuren van hout waarvan je de kleur niet mooi vindt.
Wij hebben er voor gekozen de zachte waxen uit de Homestead serie aan te bieden, op dit moment omdat ik het zelf zuinig vind werken en ik niet hou van de geur van andere waxen.
Deze waxen geven geen enkele irritaties op de huid en dat zijn allemaal factoren die in mijn ogen van belang zijn.
Waarom mensen voor wax kiezen? zoals elke afwerking is een wax echt een persoonlijke keuze, vele gebruiken het al jaren en jaren en weten amper beter of willen het niet weten.
En dat is helemaal prima, soms is het goed je pot wax eens goed te bekijken en ook je gewaxte oppervlakte nog eens van een goede laag te voorzien.
Waxen worden afgeraden voor buiten ivm de warmte van de zon, hou ook in de gaten dat bijvoorbeeld een tafel waarop je het aanbrengt, niet pal in de zon staat achter het raam.
Vergelijk het een beetje met een blok frituurvet, hard als het koel is (maar nog steeds kan je er met je vingers in smeren ) en vloeibaar als het warm is. Misschien net iets te zwart wit
gesteld, maar een beetje voor de beeldvorming. Sta je veel op een Brocante markt met gerestylde meubeltjes, kies dan voor een andere afwerking dan wax , er van uitgaande dat ze buiten
zijn. Dit om de mooiste afwerking goed te bewaken.
Wax aanbrengen kan op diverse manieren, maar wax aanbrengen ter bescherming of voor verkleuring van, is heel wat anders dan met een meubelwas je meubels weer even opfrissen.
Ik raad ten alle tijden 1 van onze wax kwasten aan, zodat je alles goed beschermd en raakt, met een doek mis je al gauw 15 tot 20 % van je nerven in het oppervlakte. Dat is zonde.
Waxen in diverse kleuren vind je in onze wax categorie hier in de shop. Twijfel je over welke het beste is voor jou? geef me dan gerust een berichtje via de chat op de homepage en ik kijk graag met je mee.
Groetjes Dianashopify analytics ecommerce tracking


Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
3 based on 12 votes
Brand Name
MaisonMansion
Product Name
Wax
Loading...